Friday, June 25, 2010

memories..

aku mencintai sahabatku dengan segenap jiwaku
sahabat yang baik adalah seiring denganku
dan menjaga nama baikku ketika aku hidup
atau selepas meninggalkan dunia

kuhulurkan tangan kepada sahabatku untuk berkenalan
kerana aku akan merasa senang.
semakin ramai sahabat,
semakin aku percaya pada diri
aku selalu berharap mendapat sahabat sejati
yang tidak luntur baiknya
dalam suka dan duka
jika aku dapat aku ingin setia kepadanya

~IMAM SHAFIE~



pertemuan tak dirancang
perpisahan tak diundang
semoga kita bersua kembali


sweet memories
1996-2001
2002-2004
2005-2006
2007-2010
22 feb 08 - 22 feb 09
22 feb 09 - 22 feb 10
22 feb 10 - till now..

:l

How lucky am I. You made my life, Holly.
But I'm just one chapter in yours.
There'll be more. I promise.
So here it comes, the big one.
Don't be afraid to fall in love again.
Watch out for that signal,
when life as you know it ends.
P.S. I will always love you
~ P.S. I Love You

(╥_╥)

cinderella walked on broken glass
sleeping beauty let a lifetime pass
bell fell in love with a hideous best
jasmine choose a poor man
ariel spent her life on land

its all about the smile and tears
love is about facing your biggest fear

song..

mood - xtertulis mood ape skrg..

layan lagu st12 - jangan pernah berubah


biarkan waktu teruslah berputar
mencintai kamu penuh rasa sabar
meski sakit hati ini kau tinggalkan
ku ikhlas tuk bertahan..

cintaku padamu begitu besar..
namun kau tak pernah bisa merasakan
meski sakit hati ini kau tinggalkan
ku ikhlas tuk bertahan

kau meninggalkan ku tanpa perasaan
hingga ku jatuhkan air mata
kekecewaanku sungguh tak berarah
biarkan ku harus bertahan

jangan pernah kau coba untuk berubah
tak relakan yang indah hilanglah sudah

jangan pernah kau coba untuk berubah
ku relakan yang indah dalam hatinya

inspirasi

lebih baik senyap
daripada berkata- kata
kerana lidah atau percakapan
boleh menghiris hati seseorang
seperti pedang.

jagalah lisan anda

Thursday, June 24, 2010

23 jun 2010

day gurl..
hang out lagi mggu nie..
da saat-saat akhir ni kena hang out slalu..
t mesti rindu.. ingt itu, ingt ini..

kol 9 da grak kuar dari opic.. g bekfes kat fatima..
otw nk g times square kol akak kesayangan.. haha suh bli tiket muvie online
sampai je times square lokasi pertama
as usual awin msuk nichi n kitchen.
pastu ronda2 smpai la 11.30..

okeh g collect tiket muvie..
muvie pilihan minggu niw..
the A team..


ni pon atas pemintaan awin..
g pon nk tgok karate kid k ieda da tgok n
aku pon da plan sbtu ni nk hang out ngan spupu spapat..

utk muvie ni aku bg 4star..
best ar.. klakar giler..
terutama watak Murdock..

so abis je muvie kitorg balik opic..
kol 3 da smpai opic..

best ar jalan2..

ninie, awien, eida

hari-hari terakhir..



arini mcm biasa xde buat pape..
bekfes cam biasa kat fatima..
pas tu g jalan TAR, central market...
g cari souvenir..

skrg da kat opic blik..
rindu ar kat k zura..

harap sngt bley jumpe die.. tp mslh nyew xde transpot..
esok da last day praktikel.. n k zura plak MC lagi..bleeding..

nini doakan akak cpat sembuh.. jg diri n baby baek2..

mood - kerinduan.. kak zura (jkwpkl)


Tuesday, June 15, 2010

mengejar impian

akhirnya bejalan gak repot aku.. da la bnyk pastu bley dok rilex.. haiish pe nk jadi ni.
borink2 aku round2 la kat seagate.. tgok ade video clip ape nak layan..
tetiba jatuh cinta kat video clip ni..


video

suke lirik die..
lagu : AMANI

tangisan sanubari telah terhenti
kala suram suria memancar sinarnya
pertemuan seindah bayangan firdausi
menjadi zikir kasih yang suci

lukisan dua jiwa menjadi satu
terkenang detik pertemuan kau dan aku
santun berhikmah mengingatkan diri
hidup dan mati hanya untuk Ilahi

menggenggam janji cinta ini
bertemu kasih tanpa jasad
bicara tanpa suara hanya tulisan bahasa indah
mengeratkan antara kita
hinggalah ke akhirnya

kau ku sanjung kerna pengorbanan
bagai puteri di kayangan
tika ku lesu hadapi hidup
kau hembuskan nafas semangat
penawar hati

Hadapi hidup kau hembuskan nafas semangat

menggenggam janji cinta ini
bertemu kasih tanpa jasad
bicara tanpa suara hanya tulisan bahasa indah
mengeratkan antara kita
hinggalah ke akhirnya

kau ku sanjung kerna pengorbanan
bagai puteri di kayangan
tika ku lesu hadapi hidup
kau hembuskan nafas semangat
penawar hati


i luv u abg..

detik ini

arrghhh esok kje.. mata still xley tutup.

bile tyme sunyi sepi mcm ni mesti rindu abg..

abg mesti da tidow.. hurm..

R.I.N.D.U.
ingat lagi x?
dec 2008, mid valley..

good luck

entry nie khas tuk abg..
jgn malas2 study ye.. 2paper je sem nie..
kne la wat yg terbaek..

jgn tensen2.. i know u're smart.. study2..

cewah.. nasihat org pndai... tyme aku nak exam dulu ciap kne mara ngan abg g sbb malas nk study.. haha.. klakar betol.. bernasib baek bila praktikel di semester akhir. tanpa ade xam.. hdup yg tersangat bahagia.. hee... tp xde la bahagia sngt repot blom stat.. aaish..
so tuk abg..
wish u good luck..
buat yg terbaek..
16jun & 20 jun..

good luck gak tuk kekawan abg..



untuk farahin jugak.. gud luck my dear.. baru baca kat chat kata xam jugak.. do ur best..

Monday, June 14, 2010

pabila diriku tidak pandai masak..

ala.. tajuk.. cdey btol..
huhu..

ni cite kat kjg lg.. ari sabtu adew kndri tp aku xbwak bju krung pon..
n abg yg mengantok xnak ikut..
so tinggal la aku, abg n awiys..

tetiba plak ade org lapa.. so kne la mgon masak..
megi goreng+telur mata..
waa.. xreti msak.. menci2..
bile la nk pndai..


maggi goreng+daging burger cincang+sayur kobis+bebola+telur mata..

komplain telah dibuat
1) maggi ni minyak sangat.. mesti letak minyak bnyk td..
2) rebus maggi lama sngt...
n da x ingat yg laen..

hurm, nk kne blaja msk nie..
dari dulu nk blaja tp xjugak.. huhu..

bley x nak blaja masak pas kawen je.. huhu..

hujung minggu yang bahagia..

tajuk xbley blah.. haha..
ikut my love blik kjg.. die suh jga baby..
yeah sngt suke baby.. so no hal la..
oke..
jumaat tepaksa la off.. ari khamis ptg da blik kjg..

so tapaw diner utk 4org.. kat tahara..

hari2 ngadap awiys.. geram betol.. hee
ari jumaat abg da bli brg2.. so ptg aku wat la dadih.. i like..
hee bukan nyew suka mkn sngt pon. suka wat je..
so buat 2 versi.. putih dan pink.. putih atas permintaan abg..




laku la dadih kat cni.. slalu kalo wat kat kdah 2ari gak la baru nak abis..
kat cni sehari je da abis..
suke2, bley wat lg..
n atas permintaan k mie plak ari sbtu aku buat lg skali..

kali ni versi pink suma.. hee.. yg ni lagi cdap.. sbb adew org ringan tulang bantu.. hee..
luv u.. haha



p/s : k mie kalo nk dadih g roger la sye.. hee sye suke buat dadih.. suh msk yg laen sye xtaw..huhu

Friday, June 11, 2010

jumaat yg bahagie..

skali skala mc best jugak..
hee.. lepak kajang..
dok ngan kenit2.. seronok nyew..
tringat tyme kje dlu..
i miss that moment..
argghhh.. rindu iman..rindu iesa..

Wednesday, June 9, 2010

9 june 2010

today is wednesday.. haha
hari untuk 3 budak chomey hang out.. haha

atas arahan big bos, kitorg isi borang nk kua.
kua g sha alm. setle kan beberapa probz..
07.56am kitorg smpai kat ofic punch card n antar borang kat big bos..

so our journey start on 08.05am.. yeah.. sha alam we are coming..
mcm biasa la pg2 jalan raya kite penuh dengan jem.. haha
kalo ade roti bley la mkn jem ni suma..

perjalanan senyap sunyi ditemani radio pilihan hati kami hitzfm..

9pagi
perkara pertama yang dilakukan adalah lepak HAKIM 7BARU..
uwahhh da lama xdtg cni.. last dtg sem lpas a.k.a 6blan yg lalu..
hurm so my brunch keow teow goreng+hati ayam grg+aym grg+nscafe ais
uwa..yum2.. awen mcm biasa la mee grg+aym grg
n k ieda nasi hakim(lupa la menu k ieda..sory)

so lpas 45mnit perut pon da penuh.. berbunyi lagi riang ria kekenyangan..
straight pegi unisel terchenta..

10pagi
kne pegi pict dlu sbb awin lupa psword student portal..ish2..
da dpt psword k ieda n awin g print n g setle kan hal yuran..
hurm awal lg nih.. ape kate kte tgok muvi.. LBS..
yeah suma memberi beta green light..
on laptop.. dengan kemudahan berukband beta trus explore TGV bukit raja..
scroll2..tu dia.. muvie kol 11.45 dag tentu2 xsempat so amik muvie 1.45ptg..

trus ym ngan my sis..
buat2 ayat janji manis haha..
nk mintak tlg die bli tiket on9..
yeah ari ni ari rabu so rm18 la hrga tket for 3person +rm1 (buy on9)

11pagi
naek FBSH jumpe KP Cik Azizah.. tnya pasal report + borak2 kosong2 ngan beliau..
hee.. jmpa Puan Mahjanah pastu.. she's remind me that she will go dbkl tomorrow morning..
okeh abis borak2 kosong2.. say bye2 tuk suma.. heee


12tgh
menuju ke JJ Bukit Raja
haha.. straight g collect ticket counter.. everything paid..
so jln2 n ronda2 cuci mata.. hurm bekenan la kat kasut vinci + beg die..
tp xde duet la masa skrg.. xpe lupakan je..
jnji dpt tgok muvi jd la.. haha..

awen baek hati arini bunje combo.. hee

1.45ptg
muvie time..

3++
dah xingt masa, hurm xkan la nk blik ofic kan.. kalo balik pon kol bape nk smpai..
awin ajak g mkn cendol plut kat area unisel.
yum2.. cdap ar cendol plut tu+laksa..

4ptg
bergerak pulang ke DBKL
so punch card.. setle la citer hari ni..

pape pon sngt hepy..
dpt tgok LBS..(da mcm karangan daa.)

n hrap sngat bley tgok yg second tyme dgan die..

Sunday, June 6, 2010

LoV3

yeah arini da pulih sperti biasa..
hepy2.. sngt2 hepy.. hurm nk post kt fb t ade org xsuke.
post kat blog bnyk2..

i love u.. mmuah2..
**********************************
I love you
You love me
We're a happy family
With a great big hug and
A kiss from me to you
Won't you say you love me too?

**********************************
You Are My Sunshine
My only sunshine.
You make me happy
When skies are grey.
You'll never know, dear,
How much I love you.
Please don't take my sunshine away
***********************************

Saturday, June 5, 2010

tenang lah hati.. jangan kau menangis..


senyumlah... senyumlah..
Jangan menunggu bahagia untuk tersenyum...
tersenyumlah agar engkau bahagia... dan... jangan menangis..

cdey nye arini..

Thursday, June 3, 2010

i'm nothing else to say


The first duty of love is to listen

forever love.. miss u abg...

belajar mengawal marah

dituju khas untuk penulis..
copy paste from http://anizyn.blogspot.com/2010/04/belajar-mengawal-marah.html

pengawalan kemarahan dapat dilakukan dengan pelbagai cara antaranya:

Fokus pada masalah, bukan pada perasaan

Ketika seseorang sering mencari kesalahan terhadap sesuatu perkara yang kita lakukan, kita mungkin marah dan mula memfokus kepada emosi tersebut. Jika kita tidak mengutamakan soal penyelesaian masalah tersebut, kemarahan hanya akan membawa kepada masalah lain iaitu kita mula mencari dan mengungkit kesalahan yang dilakukan oleh orang tersebut.

Jangan mudah membuat kesimpulan. Siasat dan semak sebaik mungkin

Ketika seseorang memiliki tanggapan terhadap terhadap seseorang terutamanya persepsi negatif, penilaian menjadi tidak rasional. Apa sahaja yang dilakukan oleh orang tersebut akan dianggap negatif. Oleh itu, perlu siasat dan teliti sebaik mungkin.

Bersabar

Reaksi marah yang tidak dikawal amat berbahaya kerana kesannya adalah situasi menjadi bertambah sukar.

Jangan terlalu mengharap

Kemarahan terjadi kerana kecewa akibat harapan yang tidak dipenuhi. Padahal ia merupakan sesuatu yang biasa kerana kita sering menetapkan standard yang terlalu tinggi.

Contohnya, jika anak anda masih melakukan kesalahan matematik walaupun sudah beberapa kali diterangkan kepadanya, jangan berteriak 'bodoh' atau memarahi dengan panggilan yang tidak elok. Cara itu hanya menyebabkan perasaan anak-anak terluka.

Jangan melibatkan sebab-sebab lain

Banyak kemarahan terjadi kerana sebab-sebab lain yang langsung tidak ada kaitan. Ini disebabkan kita menyimpan sesuatu emosi terhadap seseorang.

Alihkan kemarahan kepada perkara-perkara lain

Setiap daripada kita memiliki pola kemarahan yang pelbagai. Ada yang bertindak balas secara serta-merta dengan memaki hamun, menyergah atau berteriak, melempar barangan, menangis dan sebagainya. Sebenarnya pola tersebut boleh dialihkan kepada cara yang lebih terkawal dan tidak menimbulkan aib kepada diri sendiri dan orang yang dimarahi.

Menilai dengan bertanya kepada diri

Emosi kemarahan boleh mendatangkan penyakit fizikal. Oleh itu, kita perlu mencari kaedah untuk mengurangkan ketegangan emosi. Misalnya dengan memikirkan 'kenapa saya perlu memikirkan masalah yang kecil ini hinggakan mengganggu ketenangan saya?' atau 'saya ada hal lain yang lebih penting untuk diurus'; atau 'sudahlah, perkara sudah berlaku'.

Kita perlu bersikap relaks dalam menghadapi masalah yang silih berganti dan memancing emosi.

Melakukan aktiviti melepas tekanan


Emosi marah seseorang boleh dibendung jika ia rajin melibatkan diri dengan aktiviti-aktiviti yang dapat melupakan permasalahan. Contohnya adalah dengan menyanyi, berteriak, memukul-mukul bantal, beryoga, bermeditasi dan sebagainya.

Belajar menyatakan emosi

Kita sering berfikir masih ada hari esok. Kita selalu menangguh dan selalu berfikir bahawa orang akan tahu perasaan kita. Mungkin esok bukan milik kita. Jadi, janganlah menangguh untuk menyatakan emosi atau perasaan yang terpendam kepada seseorang yang kita kasihi. Mengapa kita tidak melakukannya sekarang juga?

xedit apa2.. untuk ingatan sendiri je..

..kosong..0 0 0

ngah bz wat report bley plak rasa sunyi.. hati ni cepat btol nk touching..
tambah pulak layan lagu ost lagenda budak setan..
hurm just nak paste lirik lagu die..





abg,.
i only love u..
i love u so much..